7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gofry waniliowe

Grazyna: "Moi panowie pożerają jeszcze gorące i muszę dobrze pilnować, żeby po zakończeniu pieczenia zostało kilka dla mnie."



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 całe jajka
1 kostka margaryny
1 szkl. cukru
1 szkl. mleka
1 szkl. wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
mąka w ilości takiej, żeby ciasto było płynne
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Margarynę z cukrem rozpuścić w wysokim garnku (nie gotować), dolać zimne mleko i wodę - natychmiast ostygnie na tyle, żeby bez obawy dodać jajka. Mikserem (najlepiej, bo nie ma wtedy problemu z grudkami) mieszać wszystko dodając mąkę w ilości takiej, żeby ciasto było płynne. Smażyć w gofrownicy.

Wskazówki i uwagi:

Można zamiast wody dać drugą szklankę mleka, ale z wodą wychodzą bardziej chrupiące.

Aha, jeśli po upieczeniu ułożysz każdy osobno - nie na płasko na talerzu, ale oparty o coś tak, żeby z obu stron miały dostęp powietrza aż ostygną - pozostaną chrupiące.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Grazyna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gofry bananowe (wegańska)
Gofry z budyniem (bez ograniczeń)
Gofry beztłuszczowe (bez ograniczeń)
Gofry maślane (bez ograniczeń)
Gofry z otrębami (bez ograniczeń)
Gofry migdałowo-owsiane (bez ograniczeń)
Marcepanowe gofry orkiszowe (bez ograniczeń)
Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń)
Gofry obiadowe pełnoziarniste (wegańska)
Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas