7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jarmuż zasmażany ze śmietaną

Smakuje jako dodatek, np. do jajek sadzonych.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

800 g jarmużu
1 mała cebula
mąka
kilka łyżek mleka
kilka łyżek bulionu z kostki (opcjonalnie)
ząbek czosnku
pół szkl. śmietany

Przygotowanie:

Jarmuż ugotować w osolonym wrzątku przez 8 min., odcedzić.

Cebulę zeszklić na oleju, oprószyć mąką, zalać kilkoma łyżkami mleka. Zasmażkę cebulową rozprowadzić wywarem z gotowania lub bulionem z kostki. Dodać jarmuż, zmiażdżony ząbek czosnku i śmietanę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jarmuż z bakaliami (wegańska)
Jarmuż z makaronem i tofu (wegańska)
Makaron na szybko - zasmażany z fasolą i jajkiem (ovo-wege)
Dodatek: jarmuż duszony z pieczarkami (wegańska)
Szpinak lub jarmuż z ziemniakami w masali (wegańska)
Jim Jarmusch na zielono, czyli jarmuż z soczewicą (wegańska)
Szak z jarmużem (jarmuż ze smażonymi ziemniakami) (wegańska)
Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie (wegańska)
Chrzan w śmietanie (lakto-wege)
Śmietana z tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas