7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jarmuż zasmażany ze śmietanąSmakuje jako dodatek, np. do jajek sadzonych.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób800 g jarmużu
1 mała cebula mąka kilka łyżek mleka kilka łyżek bulionu z kostki (opcjonalnie) ząbek czosnku pół szkl. śmietany Przygotowanie:Jarmuż ugotować w osolonym wrzątku przez 8 min., odcedzić.
Cebulę zeszklić na oleju, oprószyć mąką, zalać kilkoma łyżkami mleka. Zasmażkę cebulową rozprowadzić wywarem z gotowania lub bulionem z kostki. Dodać jarmuż, zmiażdżony ząbek czosnku i śmietanę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jarmuż z bakaliami (wegańska)Jarmuż z makaronem i tofu (wegańska) Makaron na szybko - zasmażany z fasolą i jajkiem (ovo-wege) Dodatek: jarmuż duszony z pieczarkami (wegańska) Szpinak lub jarmuż z ziemniakami w masali (wegańska) Jim Jarmusch na zielono, czyli jarmuż z soczewicą (wegańska) Szak z jarmużem (jarmuż ze smażonymi ziemniakami) (wegańska) Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie (wegańska) Chrzan w śmietanie (lakto-wege) Śmietana z tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |