
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:50 g mąki żytniej
75 ml mleka 50 ml wody 1/2 łyżeczki oliwy 1 białko 250 g szpinaku łyżka margaryny Przygotowanie:
Naleśniki usmażyć na patelni bez tłuszczu. Szpinak ugotować, zmiksować z mlekiem, ze zrumieniona mąką, zagotować i dodać margarynę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami naleśniki i szpinak i zapiekać w temp. 200 stopni C przez 15 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-07-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
czesc! Ja dodaje do szpinaku jedną uduszoną cebulke i odrobine sera białego. Te produkty dusze chwilke na patelni,dodaje sol i pieprz. Tworzy sie niezbyt smakowicie wygladajaca papka-ale jest przepyszna,która przekłada sie nalesniki. Zycze smacznego-Kamil
autor anonimowy 2003-04-02 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Placuszki z mąki żytniej z bryndzą (bez ograniczeń)Naleśniki pszenno-żytnie na piwie (bez ograniczeń) Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej) (wegańska) Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia) (wegańska & RAW) Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska) Naleśniki razowe z mąki orkiszowej (wegańska) Naleśniki z mąki słonecznikowej bezglutenowe (ovo-wege) Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami (ovo-wege) Makaron żytni ze szpinakiem i tofu lub parówkami (wegańska) Naleśniki ze szpinakiem pod żółtym serem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Panna_Nikt 2008-07-07 17:11:32.167