7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Naleśniki z mąki żytniej zapiekane ze szpinakiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

50 g mąki żytniej
75 ml mleka
50 ml wody
1/2 łyżeczki oliwy
1 białko
250 g szpinaku
łyżka margaryny

Przygotowanie:

Naleśniki usmażyć na patelni bez tłuszczu. Szpinak ugotować, zmiksować z mlekiem, ze zrumieniona mąką, zagotować i dodać margarynę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami naleśniki i szpinak i zapiekać w temp. 200 stopni C przez 15 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Uwielbiam naleśniki ze szpinakiem!;-) Ale robię je trochę inaczej. Smażę naleśniki z mąki razowej, ale ciasto normalne, z jajkami. Szpinak duszę z masłem, czosnkiem. Do szpinaku dodaję ugotowaną soczewicę, więc powstaje naprawdę gęste nadzienie. Nadziewam tym naleśniki, formuje krokiety. Bardzo dobrze smakują polane jogurtem naturalnym i posypane kukurydzą. Do tego oczywiście suróeki. Bardzo smaczne, pożywne, dużo białka. No i naleśniki te można mrozić. Po rozmrożeniu równie dobre;-D
~Panna_Nikt 2008-07-07 17:11:32.167

czesc! Ja dodaje do szpinaku jedną uduszoną cebulke i odrobine sera białego. Te produkty dusze chwilke na patelni,dodaje sol i pieprz. Tworzy sie niezbyt smakowicie wygladajaca papka-ale jest przepyszna,która przekłada sie nalesniki. Zycze smacznego-Kamil
autor anonimowy 2003-04-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placuszki z mąki żytniej z bryndzą (bez ograniczeń)
Naleśniki pszenno-żytnie na piwie (bez ograniczeń)
Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej) (wegańska)
Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia) (wegańska & RAW)
Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska)
Naleśniki razowe z mąki orkiszowej (wegańska)
Naleśniki z mąki słonecznikowej bezglutenowe (ovo-wege)
Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami (ovo-wege)
Makaron żytni ze szpinakiem i tofu lub parówkami (wegańska)
Naleśniki ze szpinakiem pod żółtym serem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas