7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa cebulowa z marchewką



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 średnia cebula
100 g marchwi
łyżka wysokogatunkowej niskokalorycznej margaryny
szkl. wywaru warzywnego
tymianek
sól
pieprz
łyżka startego sera żółtego

Przygotowanie:

Cebulę oczyścić i pokroić w cieniutkie plasterki. Oskrobaną marchew pokroić w pałeczki. Udusić na tłuszczu cebulę i marchew, całość zalać wywarem, zagotować i gotować na małym ogniu 10 min. Doprawić przyprawami i na koniec posypać żółtym serem.

Podawać np. z grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Korzenna zupa cebulowa. (wegańska)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Francuska zupa cebulowa (wegańska)
Zupa-krem cebulowa (wegańska)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)
Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege)
Zupa cebulowa gotowana lub zapiekana (lakto-wege)
Francuska zupa cebulowa, zapiekana (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas