7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:250 suszonych kalifornijskich śliwek
laska cynamonu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry szczypta cayenne 375 ml (1,5 szkl.) czerwonego wina 1/2 kg soczystych gruszek 4-6 łyżek octu 3-4 łyżki cukru sól Przygotowanie:Suszone śliwki pokroić na ćwiartki i wrzucić do gara, dodać laskę cynamonu, kolendrę i cayenne. Zalać czerwonym winem i gotować 30 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Po tym czasie wyjąc wanilię, a wywar zmiksować. Teraz dodać poćwiartowane gruszki, ocet i cukier. Gotować całość 10-15 minut na średnim ogniu. Mieszać. Na koniec doprawić solą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Placek śliwkowy (bez ograniczeń)Tarta śliwkowa (bez ograniczeń) wino śliwkowe (wegańska) Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska) Ciasto gruszkowe (razowe) (wegańska) Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska) Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska) Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska) Dżem rokitnikowo-gruszkowy (wegańska) Śliwkowo - czekoladowy "tulipan" (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |