7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chutnej śliwkowo-gruszkowy



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

250 suszonych kalifornijskich śliwek
laska cynamonu
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
szczypta cayenne
375 ml (1,5 szkl.) czerwonego wina
1/2 kg soczystych gruszek
4-6 łyżek octu
3-4 łyżki cukru
sól

Przygotowanie:

Suszone śliwki pokroić na ćwiartki i wrzucić do gara, dodać laskę cynamonu, kolendrę i cayenne. Zalać czerwonym winem i gotować 30 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Po tym czasie wyjąc wanilię, a wywar zmiksować. Teraz dodać poćwiartowane gruszki, ocet i cukier. Gotować całość 10-15 minut na średnim ogniu. Mieszać. Na koniec doprawić solą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placek śliwkowy (bez ograniczeń)
Tarta śliwkowa (bez ograniczeń)
wino śliwkowe (wegańska)
Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska)
Ciasto gruszkowe (razowe) (wegańska)
Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska)
Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska)
Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska)
Dżem rokitnikowo-gruszkowy (wegańska)
Śliwkowo - czekoladowy "tulipan" (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas