7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób1 duży burak
pęczek botwiny mała porcja włoszczyzny zakwas z buraków lub z sok z cytryny 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka mąki cukier sól koperek do posypania Przygotowanie:Włoszczyznę oczyścić, pokroić w paski, zalać wrzącą, osoloną wodą i ugotować. Buraka umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, zalać wrzątkiem (nie za dużo) i osobno ugotować.
Botwinę umyć, pokroić, dodać do gotującej się włoszczyzny, posolić i ugotować. Do warzyw z botwiną dodać wywar z buraka i doprawić zakwasem. Śmietanę rozmieszać z mąką, rozprowadzić niewielką ilością wrzącej zupy, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-08-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Botwina duszona z jabłkiem (wegańska)Barszcz z rzodkwią (lakto-wege) Barszcz zakarpacki (lakto-wege) Barszcz ukraiński (wegańska) Barszcz czysty (wegańska) Chłodnik z botwiny z ogórkiem, jajkami i ziołami (bez ograniczeń) Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska) Witariański surowy barszcz na szybko (wegańska & RAW) Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska) Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |