7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

1 duży burak
pęczek botwiny
mała porcja włoszczyzny
zakwas z buraków lub z sok z cytryny
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki
cukier
sól
koperek do posypania

Przygotowanie:

Włoszczyznę oczyścić, pokroić w paski, zalać wrzącą, osoloną wodą i ugotować. Buraka umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, zalać wrzątkiem (nie za dużo) i osobno ugotować.

Botwinę umyć, pokroić, dodać do gotującej się włoszczyzny, posolić i ugotować. Do warzyw z botwiną dodać wywar z buraka i doprawić zakwasem. Śmietanę rozmieszać z mąką, rozprowadzić niewielką ilością wrzącej zupy, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Botwina duszona z jabłkiem (wegańska)
Barszcz z rzodkwią (lakto-wege)
Barszcz zakarpacki (lakto-wege)
Barszcz ukraiński (wegańska)
Barszcz czysty (wegańska)
Chłodnik z botwiny z ogórkiem, jajkami i ziołami (bez ograniczeń)
Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska)
Witariański surowy barszcz na szybko (wegańska & RAW)
Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska)
Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas