7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób300 g buraków (2 drobne lub 1 dość duży, wielkości średniego jabłka)
150 g jabłek 1/2 łyżki mąki 3 łyżki mleka [zwykłego lub roślinnego; można zastąpić wodą] 1/2 łyżeczki cukru łyżeczka oleju lub masła sól Przygotowanie:Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mąkę rozprowadzić z mlekiem, dodać do buraków, zagotować. Dodać utarte jabłka i olej lub masło. Doprawić solą i cukrem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-08-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege)Kapusta duszona z jabłkami i pomidorami (wegańska) Płatki owsiane duszone z jabłkami (wegańska) Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege) Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny (wegańska) Dżem z dyni z jabłkami i gruszkami (pieczony lub duszony) (wegańska) Chrzan z burakami (lakto-wege) Carpaccio z buraków (wegańska) Buraki gotowane (wegańska) Burgery z buraków (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dodałam śmietanę sojową z przepisu gdzieś na puszce (mleko zmiksowane z olejem i cytryną, odstane w lodówce, śmietana zebrana z wierzchu bez serwatki) - i ona pięknie dopełniła kwaskowate jabłka w buraczkach:) Bardzo fajny przepis, będę robić częściej.
Solshine 2013-11-03 19:21:16.386