7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób3 buraki
1/2 szkl. śmietanki łyżeczka mąki łyżeczka kminku sól cukier sok z cytryny Przygotowanie:Buraki umyć, osączyć, ułożyć na blasze i upiec do miękkości w piekarniku, 2-3 razy przewracając.
Wyjąć, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o średnich otworach. Z mąki i śmietanki sporządzić zawiesinę, wymieszać z burakami, dodać kminek i zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-07-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Buraki duszone z jabłkami (wegańska)Pory duszone w śmietanie (lakto-wege) Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege) Marchew duszona z czosnkiem, harissą i kminkiem (wegańska) Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska) Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege) Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege) Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny (wegańska) Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege) Dynia duszona z pomidorami (w śmietanie lub bez) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |