7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Buraki duszone z kminkiem w śmietanie



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

3 buraki
1/2 szkl. śmietanki
łyżeczka mąki
łyżeczka kminku
sól
cukier
sok z cytryny

Przygotowanie:

Buraki umyć, osączyć, ułożyć na blasze i upiec do miękkości w piekarniku, 2-3 razy przewracając.

Wyjąć, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o średnich otworach. Z mąki i śmietanki sporządzić zawiesinę, wymieszać z burakami, dodać kminek i zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraki duszone z jabłkami (wegańska)
Pory duszone w śmietanie (lakto-wege)
Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege)
Marchew duszona z czosnkiem, harissą i kminkiem (wegańska)
Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska)
Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege)
Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege)
Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny (wegańska)
Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege)
Dynia duszona z pomidorami (w śmietanie lub bez) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas