7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Racuszki z dyni

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

dynia obrana - 1 kg
mąka - 1 szklanka
jaja - 4-5 szt.
margaryna - 5 dag
cukier - 1 łyżeczka
sól
olej do smażenia

do podania:
śmietana (1/4 l) + cukier puder (3 dag)
lub
przecier pomidorowy (lub lekko rozwodniony koncentrat) - 10 dag

Przygotowanie:

Dynię zetrzeć na tarce. Żółtka utrzeć z margaryną i łyżeczką cukru. Wymieszać z dynią i szklanką mąki, osolić, dodać ubitą pianę delikatnie mieszając.

Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżeczką małe placuszki. Smażyć na złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po usmażeniu z cukrem pudrem i śmietaną lub z przecierem pomidorowym lekko posolonym.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2000-06-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.8
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

popieram robiłam takie . Są super też na kolejne dni
monika77 2011-07-31 19:33:49.964

Na jakiej tarce?
~Thiago 2009-11-09 16:34:49.942

Zrobiłem na słodko z samym cukrem pudrem, bez śmietany/jogurtu. Pyszne.
Pączek_w_maśle 2008-10-05 00:20:44.134

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Słodkie racuszki z dyni (bez ograniczeń)
Racuszki z dyni, rabarbaru lub jabłek (bez ograniczeń)
Racuszki z rabarbarem (wegańska)
Racuszki z jabłkami (wegańska)
Racuszki z jagodami (bez ograniczeń)
Racuszki z kwaśnego mleka (bez ograniczeń)
Racuszki z płatków owsianych (bez ograniczeń)
Racuszki drożdżowe z jabłkami (bez ograniczeń)
Ekspresowe razowe racuszki bananowe (lakto-wege)
Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas