7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:dynia obrana - 1 kg
mąka - 1 szklanka jaja - 4-5 szt. margaryna - 5 dag cukier - 1 łyżeczka sól olej do smażenia do podania: śmietana (1/4 l) + cukier puder (3 dag) lub przecier pomidorowy (lub lekko rozwodniony koncentrat) - 10 dag Przygotowanie:Dynię zetrzeć na tarce. Żółtka utrzeć z margaryną i łyżeczką cukru. Wymieszać z dynią i szklanką mąki, osolić, dodać ubitą pianę delikatnie mieszając.
Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżeczką małe placuszki. Smażyć na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z cukrem pudrem i śmietaną lub z przecierem pomidorowym lekko posolonym.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:
Na jakiej tarce?
~Thiago 2009-11-09 16:34:49.942
Zrobiłem na słodko z samym cukrem pudrem, bez śmietany/jogurtu. Pyszne.
Pączek_w_maśle 2008-10-05 00:20:44.134 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Słodkie racuszki z dyni (bez ograniczeń)Racuszki z dyni, rabarbaru lub jabłek (bez ograniczeń) Racuszki z rabarbarem (wegańska) Racuszki z jabłkami (wegańska) Racuszki z jagodami (bez ograniczeń) Racuszki z kwaśnego mleka (bez ograniczeń) Racuszki z płatków owsianych (bez ograniczeń) Racuszki drożdżowe z jabłkami (bez ograniczeń) Ekspresowe razowe racuszki bananowe (lakto-wege) Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
monika77 2011-07-31 19:33:49.964