7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na 3-4 słoiki po 450 ml

1 kg niedojrzałych, ale wyrośniętych pomidorów
kilka główek czosnku

zalewa:
1 szklanka wody
3/4 szklanki octu
2 łyżki cukru
łyżeczka soli
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
listek laurowy

Przygotowanie:

Pomidory ponakłuwać wykałaczką lub pokroić w plasterki, poukładać w słoikach razem z czosnkiem. Ze szklanki wody, octu i przypraw ugotować zalewę. Zalać nią pomidory. Pasteryzować 20-25 minut.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: lylith
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

lepiej smakuje z papryka i cebula
~maria wyrzgol 2017-07-14 19:20:09.984

Chyba proporcje zalewy są źle podane. Mnie zabrakło i musiałem dogotować drugą porcję. Efekt ocenię za kilka miesięcy, jak się pomidory zamarynują. ;-)
bartolome 2012-09-11 23:34:06.741

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasteryzowane pomidory na zimę (w słoikach) (wegańska)
Pomidory w zalewie solnej lub przecierze (na zimę, w słoikach) (wegańska)
Pomidory w słoikach w całości, z ostrą papryką i czosnkiem (na zimę) (wegańska)
Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Czerwono-zielona sałatka (z pomidorem, awokado i groszkiem) (wegańska)
Sałatka z jarmużu, zielonego groszku i pomidorów (wegańska)
Sałatka z fasoli szparagowej na kwaśno, z cząbrem (wegańska)
Sałatka z kapusty do słoików (wegańska)
Sałatka z cukinii (do słoików) (wegańska)
Smażone zielone pomidory (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas