7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka "szwedzka" ogórkowo-cebulowa (do słoików)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ogórki, grubsze są lepsze
cebula - 1/3 ilości ogórków liście laurowe pieprz w ziarenkach lub mielony ziarna gorczycy koper razem z baldachimami (nasiona mają silniejszy aromat niż listki) ew. czosnek świeży olej lub oliwa zalewa: 1 szkl. octu 6% 1 szkl. wody 1 szkl. cukru 1 pełna łyżka soli Przygotowanie:Ogórki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Powkładać do słoików przekładając ogórki cebulą i koprem. W połowie dołożyć dodatkowo liść laurowy, kilka ziaren lub szczyptę pieprzu, 1-2 łyżeczki gorczycy i ew. pół ząbka czosnku.
Przygotować zalewę - zagotować wodę z solą i cukrem, dodać ocet. Ostudzoną zalewą zalać ogórki. Na wierzch wlać stołową łyżkę oliwy. Pasteryzować - po zagotowaniu gotować 15 min. Po wyjęciu dokręcić pokrywki, stawiać do góry nogami i tak zostawić do ostygnięcia. Wskazówki i uwagi:Ogórków nie obierać ze skórki.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos cebulowy orientalny (do słoików) (wegańska)Sałatka ogórkowo-twarogowa (lakto-wege) Sałatka ogórkowa z fetą (lakto-wege) Sałatka ziemniaczano-ogórkowa (wegańska) Sałatka bananowo-ogórkowa (wegańska) Chutney śliwkowo-cebulowy z rodzynkami (do słoików) (wegańska) Sałatka z kapusty do słoików (wegańska) Sałatka z cukinii (do słoików) (wegańska) Sałatka cebulowa w sosie miętowym (wegańska) Sałatka cebulowa z pomidorem i natką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |