7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chleb żytni na zakwasie z drożdżamiTen zakwas jest nieco oszukany, bo dodaje się do niego drożdże. Dlatego można go użyć już po 1 dobie, a nie jak tradycyjny zakwas - po minimum 3, a najlepiej 7 dniach.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:10 kg żytniej mąki grubo mielonej
5 l wody 100 g soli zakwas: 1/2 kg żytniej mąki 50 g drożdży 1-1,5 litra cieplej wody Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zdrowy chleb żytni na zakwasie, z otrębami i pestkami (bez drożdży!) (wegańska)Chleb żytni cebulowy na zakwasie (wegańska) Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska) Topinamburowo-orkiszowy chleb (na drożdżach) (wegańska) Chleb z różnych zbóż (na drożdżach) (wegańska) Chleb na zakwasie z płatkami i ziarenkami (wegańska) Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej) (wegańska) Razowy pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem (wegańska) Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska) Chleb razowy własnej roboty (na drożdżach) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
biblioteka 2011-01-01 17:23:50.319