7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ogórki
3l wody 0,5l octu 10% 5-6 łyżek cukru 3 łyżki soli (liść laurowy, koper, czosnek,ziele angielskie, pieprz, gorczyca, chrzan) Przygotowanie:Zagotować zalewę, wlać do słoików z zielskiem i ułożonymi pionowo, ciasno ogórami.
Do dużego garnka wlać wodę tak, aby po wstawieniu do niego słoików woda kryła 75% wysokości słoika. Kiedy woda wrze, wstawić słoje na 3 minuty (do góry dnem !!!). Po wyjęciu z wody postawić, najlepiej na ręczniku, do góry dnem i zostawić na około 12h.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2001-08-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Mikołaj
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ogórki konserwowe przerobione na ostro (wegańska)Ogórki konserwowe powalające na kolana (wegańska) Ogórki małosolne (wegańska) Kiszone ogórki (wegańska) Ogórki w zalewie curry (wegańska) Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska) Marynowane ogórki z sezamem (wegańska) Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska) Ogórki chilli do słoików (wegańska) Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |