7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:4 lekko kwasne gruszki
2 male camemberty o wadze 10 dag kazdy 2 lyzki luskanych pistacji lyzeczka ziarenek czarnego pieprzu lyzeczka miodu 2 galazki tymianku Przygotowanie:pistacje zanurzamy na 30 sekund we wrzacej wodzie, odcedzamy i obieramy. z gruszek odcinamy ukosne plastry miazszu tak, by pozostaly ukosne podstawy. podstawy owocow zalewamy w garnuszku 4 dl wody, dodajemy lyzeczke ziaren pieprzu w woreczku z gazy i 2 galazki tymianku. gotujemy pod przykryciem na srednim ogniu, az owoce beda miekkie. nastepnie kroimy w poprzek 2 male camemberty, przekladamy je do foremki wylozonej natluszczonym papierem do pieczenia i stawiamy pod rusztem piekarnika. gdy serki sie rozpuszcza, przekladamy je na talerze, na kazdym ukladamy kawalek gruszki. polewamy miodem z tymiankiem, posypujemy pistacjami. od razu podajemy na stol.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielone spaghetti (z pistacjami) (lakto-wege)Salatka z camembertem/brie (bez ograniczeń) A może kasza z camembertem i pomidorami? (lakto-wege) Tarta z gruszkami (bez ograniczeń) Chutney z gruszek (wegańska) Pieczony camembert w sosie malinowym (lakto-wege) Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege) Camembert lub pieczarki w piwnym cieście (ovo-wege) Ogórki nadziewane kremem camembert (bez ograniczeń) Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |