7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

camembert z gruszkami i pistacjami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 lekko kwasne gruszki
2 male camemberty o wadze 10 dag kazdy
2 lyzki luskanych pistacji
lyzeczka ziarenek czarnego pieprzu
lyzeczka miodu
2 galazki tymianku

Przygotowanie:

pistacje zanurzamy na 30 sekund we wrzacej wodzie, odcedzamy i obieramy. z gruszek odcinamy ukosne plastry miazszu tak, by pozostaly ukosne podstawy. podstawy owocow zalewamy w garnuszku 4 dl wody, dodajemy lyzeczke ziaren pieprzu w woreczku z gazy i 2 galazki tymianku. gotujemy pod przykryciem na srednim ogniu, az owoce beda miekkie. nastepnie kroimy w poprzek 2 male camemberty, przekladamy je do foremki wylozonej natluszczonym papierem do pieczenia i stawiamy pod rusztem piekarnika. gdy serki sie rozpuszcza, przekladamy je na talerze, na kazdym ukladamy kawalek gruszki. polewamy miodem z tymiankiem, posypujemy pistacjami. od razu podajemy na stol.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielone spaghetti (z pistacjami) (lakto-wege)
Salatka z camembertem/brie (bez ograniczeń)
A może kasza z camembertem i pomidorami? (lakto-wege)
Tarta z gruszkami (bez ograniczeń)
Chutney z gruszek (wegańska)
Pieczony camembert w sosie malinowym (lakto-wege)
Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege)
Camembert lub pieczarki w piwnym cieście (ovo-wege)
Ogórki nadziewane kremem camembert (bez ograniczeń)
Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas