7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:75 dag twarogu śmietankowego
75 dag twarogu półtłustego 10 jaj 10 dag miękkiego masła 1,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń migdałowy (lub inny biały) 3 łyzki kaszy manny 1 lyzeczka proszku do pieczenia aromat bakalie (rodzynki, jak ktos lubi - migdały, orzechy) Przygotowanie:Do duzej michy wrzucic wszystko procz twarogu, proszku do pieczenia, bakalii i aromatu.
Poucierac mikserem kilka minut, wrzucic twarog, aromat i proszek, znow poucierac , dodac bakalie, przelozyc do formy (ja pieklam w duzej tortownicy), wstawic do lekko nagrzanego piekarnika (ok. 100 stopni)podkręcić ciepełko do 180 stopni i piec 50-60 minut. Po tym czasie wyłaczyć gaz, prąd (co kto ma ;-) i pozostawic ciasto na 10 minut w zamknietym piekarniku a potem uchylic drzwiczki i niech sobie stygnie. Jak ciasto jest juz zimne, to wierzch udekorować brzoskwiniami z puszki i zalać brzoskwiniową galaretką. Wskazówki i uwagi:Patent pani Sabiny - cząstki brzoskwin przyczepic do ciasta wykałaczkami, to nie poplyną po zalaniu galaretka.
Twarog - nie jest 3x mielony, tylko przez praske do ziemniakow przecisniety ale jak ktos raz zmieli to wystarczy - z braku praski ;-))) Nie ma tu ubitej oddzielnie piany, dodawania twarogu po lyzce, tylko wszystko na huurrraaa i wychodzi super ;-)) rena: galaretka = agarowa (wegetarianska)
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sernik na zimno (lakto-wege)Wigilijny sernik (lakto-wege) Sernik z morelami (bez ograniczeń) Sernik z brzoskwiniami (bez ograniczeń) Sernik murzynkowy (bez ograniczeń) Sernik z brzoskwinią (bez ograniczeń) Serniki rosyjskie (bez ograniczeń) Sernik po węgiersku (bez ograniczeń) Sernik gotowany (bez ograniczeń) Serniczki orzechowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |