7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Obazda - bawarska pasta serowa z cebulką i mieloną paprykąWaldemar Krzok: "Zanim pojadę na urlop w kierunku bajuwarsko/austriackim mały przepisik na bajuwarską (bawarską) zagrychę do piwa o nazwie obazda. W oryginale je się toto z preclami. Można na chlebek razowy lub też zwykły. Masła nie trzeba, już jest w środku ;-))"
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 Camembert, lepiej bardziej dojrzały
0,5 kostki masła (tej starej, czyli 125 g) trochę twarożku lub miękkiego sera (tradycyjnie Romadur) dymka + szczypiorek dużo ostrej papryki (a jak ktoś woli to łagodnej) sól pieprz kminek Przygotowanie:Camembert, masło i twarożek zarobić na jednorodną pastę. Dodać drobno posiekaną cebulkę (ta z zieleniną, jak jej po polsku?), drobno posiekany szczypiorek, dużo ostrej papryki, sól, pieprz, kminek (też lepiej trochę zmoździerzyć). Powinno być dość słone i czerwonawe (papryka).
Wskazówki i uwagi:Camembert, masło i twarożek - w oryginale daje się je w równych proporcjach.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Waldemar Krzok
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta z awokado z cebulką (wegańska)Pasta marchewkowo-serowa (bez ograniczeń) Pasta z jaj z cebulką i szczypiorkiem (ovo-wege) Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń) Papryka nadziewana pastą serową (lakto-wege) Pasta z soczewicy z duszoną cebulką i bazylią (wegańska) Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (bez ograniczeń) Prosta pasta z soczewicy (ze smażoną cebulką i czosnkiem) (wegańska) Pasta z fasoli z oregano i zrumienioną cebulką (wegańska) Pasta z tofu fety z cebulką i natką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~gaga526 2004-10-26 00:00:00.0