7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg jabłek (najlepsze są renety)
2 bułki maślane 10 dag margaryny 3 łyżki cukru 1 pomarańcza 3 łyżki rodzynek 1 łyżeczka cynamonu 5 goździków Przygotowanie:Jabłka i pomarańczę umyć, obrać, pokroić w krążki, oczyścić z nasion, podlać 3 łyżkami wody, dodaćrodzynki, cynamon, goździki, cukier i dusić na małym ogniu często mieszając aby owoce się nie
przypaliły. Ostudzić. Bułkę pokroić na cienkie kromki, zanurzać je w roztopionej margarynie i wyłożyć nimi dno tortownicy. Kromki przykryć masąowocową, na wierzchu położyć pozostałe kromki nasączone margaryną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec około 30 min., aż bułka sięzrumieni. Wyjąć z tortownicy i podawać jak babkę. SMACZNEGO
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-08-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Marzenka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ambrozja (bez ograniczeń)Budyń z kaszy krakowskiej i zielonego groszku (bez ograniczeń) Wegański paprykarz "krakowski" z dodatkiem glonów wakame (wegańska) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Mija 2007-03-17 00:00:00.0