7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

patisony małe lub większe z miękką jeszcze skórką
2 ząbki czosnku

zalewa:
3 szklanki wody
200 ml octu 10%
trochę kwasku cytrynowego
korzeń chrzanu (niewiele, ze 3 plasterki)
listek laurowy
łyżeczka mielonej, ostrej papryki
łyżeczka mielonej kolendry
łyżeczka czarnego pieprzu
3 jagody jałowca
łyżka cukru
płaska łyżka soli

Przygotowanie:

Patisony pokroić w płatki, czosnek w plasterki, układać w słoikach.
Zalewę gotować 12 min. Zalać słoiki, pasteryzować 20 min. I już.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli mamy duże patisony, to trzeba je obrać ze skórki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Maciej
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

jestem bardzo ciekawa jak to smakuje i czy dobrze się przechowało przez zimę.Może odezwie się ktoś kto wypróbował ten przepis
autor anonimowy 2004-06-26 00:00:00.0

W tym roku po raz pierwszy mam na działce patisony. Nie bardzo wiedziałam jak je utrwalić na zimę. Dzięki wam wiem. Myślę ,że przetwory będą super.
~Krystyna 2003-08-23 00:00:00.0

Bardzo dziekuję za przepis na patisony,jako jedni z nielicznych wiecie co zrobić z tym wspaniałym warzywem. :)
Edyta
~Edyta 2002-07-19 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

budyn z kapusty (bez ograniczeń)
budyn z sera twarogowego (bez ograniczeń)
Bezy Londyn (waniliowe z dodatkiem octu) (ovo-wege)
Indyjski chlebek naan z potrawką warzywno-groszkową (wegańska)
Sałatka ze szpinakiem baby, cukinią i serem typu feta (lakto-wege)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas