7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zabawa w zupę pokrzywową według Schellera

Pokrzywa jest nie tylko smaczna, ale też bogata w witaminy C, A i K.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 g młodych pokrzyw
do 150 g cebuli
ząbek czosnku
olej do smażenia
wywar z jarzyn (może być z kostki)
śmietana
pieprz
sól
odrobina gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Pokrzywy dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na odcinki o długości mniejszej niż średnica patelni lub garnka, w którym uwarzymy zupę.

Cienko pokrojoną w plastry cebulę przesmażamy na oleju aż się zeszkli, dodajemy ząbek czosnku i pokrojoną pokrzywę. Po krótkim przesmażeniu zalewamy wywarem z jarzyn i gotujemy przez 10 min. Wyjmujemy pokrzywę, siekamy ją drobno, dodajemy do zupy, dosmaczamy śmietaną, pieprzem, solą i odrobiną gałki muszkatołowej.

Podajemy z grzankami przesmażonymi na oleju z czosnkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa szpinakowa/pokrzywowa z kluseczkami (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-pokrzywowa (wegańska)
Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Szpinak według uznania (wegańska)
Wzmacniający sok pokrzywowy (wegańska)
Zielsko na talerzu - pokrzywowa pizza z soczewicą (wegańska)
Szyszki według przepisu mojej mamy (bez ograniczeń)
Bób według Doctora (smażony z curry) (wegańska)
Bigos według Mathildy, z brukselką, grzybami i czerwoną papryką (wegańska)
Żurek według pięciu przemian (z wodą z ogórków kiszonych) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas