7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób6 pomidorów średniej wielkości
2 średnie marchwie ćwierć selera mały ogórek konserwowy jabłko 2 łyżki majonezu (dla wegan majonezu sojowego) sól cukier koperek zielony do posypania kilka liści sałaty do przyozdobienia Przygotowanie:Marchew i selera umyć, obrać, opłukać i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Wyjąć z wywaru, ostudzić, pokroić w drobną kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i razem z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Rozdrobnione produkty połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i cukrem.
Pomidory umyć, ściąć wierzchołki (nie wyrzucać!), wydrążyć środki. Nafaszerować je sałatką, posypać koperkiem i przykryć górnymi, ściętymi wierzchołkami. Dekorować liśćmi sałaty.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Aromatyczne grzanki z bakłażanem i sałatką z pomidorów (wegańska)Łódeczki z cykorii z sałatką z pomidora, mandarynki i oliwek (wegańska) Pomidory faszerowane kaszą jaglaną (wegańska) Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska) Jarzynowa zupa z kurkami, ziemniakami i pomidorami (wegańska) Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami (wegańska) por w sałatce (lakto-wege) Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege) Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką (bez ograniczeń) Bakłażany po prowansalsku - faszerowane, z pomidorami i czosnkiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |