7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ryż na mleku z aromatycznym sosem gruszkowym
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 litr mleka (zwykłego lub roślinnego)
20 dag tajskiego ryżu szczypta soli 10 dag cukru z trzciny cukrowej 4 lekko kwaśne gruszki 10 dag miałkiego cukru 3-centymetrowy kawałeczek świeżego korzenia imbiru 3 suszone owoce anyżu gwiazdkowego laseczka cynamonu listek wawrzynu (laurowy) Przygotowanie:Gotujemy mleko i do wrzącego sypiemy opłukany ryż, dodajemy szczyptę soli i gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż zgęstnieje, pozostając twardy (al dente).
W tym czasie obieramy gruszki, pozostawiając kilka skrawków skórki. Dzielimy owoce na cząstki, usuwamy gniazda nasienne. Wkładamy do rondla z 400 ml wody, miałkim cukrem, obranym imbirem, anyżem, cynamonem, wawrzynem. Gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż owoce staną się miękkie. Posypujemy ryż cukrem z trzciny, rozkładamy do miseczek, a na wierzchu układamy gruszki z syropem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brązowy ryż z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)Ryż na mleku z dynią (lakto-wege) Ryż z mlekiem i rodzynkami lub żurawiną (wegańska) Ryż na mleku zapiekany z jabłkami (bez ograniczeń) Ryż ze słonecznikiem i mlekiem kokosowym (wegańska) Ryż Pilau - z nerkowcami, rodzynkami i aromatycznymi przyprawami (wegańska) Paprykarz wegański (ryż z selerem i aromatycznymi przyprawami) (wegańska) Curry z mlekiem kokosowym i żółtym brązowym ryżem (wegańska) Ryż na mleku z mieszanką studencką i cynamonem (wegańska) Czarna fasola w aromatycznym sosie w stylu indyjskim (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
goosha 2010-10-26 18:48:40.984