7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:jabłka kwaśne (renety, antonówki)
30 dag cukru na 1 kg obranych jabłek Przygotowanie:Jabłka obieram, usuwam gniazda, kroję w średnie kawałki (lubię, jak owoce są nie do końca rozprażone w musie).
Wrzucam do garnka, dolewam ciut wody na dno, zagotowuję, mieszam, gotuję pod przykryciem, czasami mieszając, aż dojdą do pożądanej konsystencji (krótko to wychodzi, jabłka są szybkie). Następnie słodzę. Daję około 30 dag cukru na kilogram obranych jabłek, ale ja lubię mało słodkie. Takie trzeba długo pasteryzować, żeby się nie zepsuły (około 45 min.). Z cukrem trzeba jeszcze chwilę pogotować cały czas mieszając, żeby nie były zbyt wodniste.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Ja daje dwukrotnie mniej cukru na kilogram jablek, a czasami nie daje wcale.
~Ania 2005-08-05 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Prażone śliwki lub jabłka (mus) (wegańska)Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska) Mus czekoladowy (ovo-wege) Leczo do słoików (wegańska) Mus jabłkowy (wegańska) Jabłka w kruszonce (lakto-wege) Jabłka w cieście (wegańska) Jabłka w szlafroczkach (bez ograniczeń) Jabłka z patelni (wegańska) Niskosłodzony dżem z truskawek, śliwek, moreli albo brzoskwiń (25% cukru) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
polciaaa 2011-11-30 16:00:01.064