7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na 3 słoiki po 0,5 l1 duży kalafior
1,5 szkl. wody 1/2 szkl. octu 6% 3 łyżki soli 2-3 łyżki cukru 1/2 łyżki kwasku cytrynowego łyżeczka ostrej papryki 1/2 szklanki oleju ew. świeże zioła - estragon, hyzop itp. Przygotowanie:Wodę zagotować z octem i pozostałymi przyprawami. Zdjąć z ognia, ostudzić, wymieszać z olejem. Tym zalać różyczki kalafiora. Można dodać po gałązce dowolnych ziół. Pasteryzować 30 min.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2001-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Maciej
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Na 3 słoiki nie jest potrzebny wcale aż taki duży kalafior, najwyżej średni (choć to względne pojęcie ;). Za to potrzeba więcej zalewy - ok. 1,5 podanej ilości. Zmniejszyłam ilość cukru i ostrej papryczki, a ponieważ nie miałam kwasku, dałam 2 razy większą ilość soku z cytryny. Mam nadzieję, że wyjdzie coś zjadliwego :)
patrycccja 2010-09-25 22:27:49.176
Bardzo dziękuję! Uwielbiam kalafior! Zwłaszcza zimą...
~M -3 2003-09-22 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczona papryka marynowana w oliwie z czosnkiem (w słoikach) (wegańska)Leczo do słoików (wegańska) Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW) Grzybki marynowane (wegańska) Marynowane grzybki (wegańska) Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska) Antonówki w słoikach, na szarlotkę i nie tylko (wegańska) Sałatka z kapusty do słoików (wegańska) Sos hawajski do słoików (wegańska) Włoszczyzna solona (do słoików) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2011-01-09 22:49:26.864