7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ciasto:
200 g mąki 5-6 łyżek letniej wody łyżka octu jabłkowego łyżka oleju sól masa serowo-ryżowa: 250 g chudego białego sera 200 g ryżu 100 g masła + 50g do wysmarowania tortownicy 3 jajka Przygotowanie:Z mąki, wody, octu, oleju i soli przygotować gładkie, dość twarde ciasto. Podzielić na 2 nierówne części. Obie posmarować olejem i odstawić na 30-40 minut w cieple miejsce.
Ugotować ryż w dużej ilości wody. Gorący wymieszać ze 100 g masła, ostudzić. Dodać ser biały, wbić jajka. Ciasto rozwałkować na dwa placki. Większy położyć na dno tortownicy, na to masę serowo-ryżową i przykryć mniejszym plackiem. Piec ok. 30 min. w temp 180°C. Wskazówki i uwagi:Ciekawa jestem jak by wyszło na słodko z cynamonem - chyba nawet lepsze niż takie. Pozdroofka. Neeea, która uwielbia cynamon. Mniam :)))))))))
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Neeea
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tarta serowa (bez ograniczeń)Wegańskie mac and cheese (z "masą serową" z kalafiora i tahini) (wegańska) Tarta na razowym, jęczmiennym spodzie z pikantnym dyniowo-serowym nadzieniem (bez ograniczeń) Masa do wafla (ovo-wege) Kakaowa masa do wafli (lakto-wege) Kajmak (masa krówkowa) (wegańska) Eki - ciasto z masą kokosową (bez ograniczeń) Ciastka kakaowe z masą migdałową (wegańska) Placek przekładany masą orzechową (wegańska) Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |