7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Egipskie ciasto kukurydziane



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

25 dag mąki kukurydzianej
1 l mleka
12 dag cukru
cukier waniliowy
3 jaja
5 dag masła
6 plasterków pomarańczy i ananasa

Przygotowanie:

Do mleka wsypać cukier i wanilię, ugotować. Powoli dosypać mąkę stale mieszając. Zdjąć z ognia.

Dodać pojedynczo żółtka, masło i na końcu pianę z białek - wszystko wymieszać. Wyłożyć do formy posmarowanej tłuszczem i mąką.

Piec 1 godzinę w 230 stopniach C. Ozdobić owocami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Egipski koktajl z mango (wegańska)
naleśniki kukurydziane (wegańska)
Kukurydziane kotlety sojowe (ovo-wege)
Kukurydziane placuszki na słodko (wegańska)
Płatki kukurydziane na słodko (wegańska+miód)
Gulasz egipski (paprykowo-pomidorowy z fasolą i kukurydzą) (wegańska)
Kotleciki kukurydziane (z kukurydzą konserwową) (ovo-wege)
Naleśniki gryczano-kukurydziane (bezglutenowe) (ovo-wege)
Placki kukurydziane (z kukurydzy konserwowej) (ovo-wege)
Placki kukurydziane z żółtym serem, natką i słonecznikiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas