7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta z soczewicy (strączkowa) do chleba (zbożowy) ;-)))Dobrze smakuje z pokrojonym pomidorem, lub surówką z pomidorów.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka zielonej soczewicy
1 płaska łyżka mąki kukurydzianej 3-6 ząbków czosnku (zależnie od upodobań) 6 łyżek oleju roślinnego 1 łyżka sosu sojowego pieprz bazylia, tymianek, zależnie od upodobań Przygotowanie:Wypłukaną soczewicę zalać 2-ma szklankami wody i gotować do
niemal całkowitego wygotowania wody (ok. 40 minut). Na 3-5 minut przed zakończeniem gotowania dodać mąkę kukurydzianą. Odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie posiekać czosnek. Do wystudzonej soczewicy dodać czosnek, olej roślinny, sos sojowy, pieprz i przyprawy. Całość wymieszać i rozgnieść widelcem (część ziaren soczewicy może pozostać nierozgnieciona).
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2001-10-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gandalf, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta do chleba z soczewicy, słonecznika i sezamu (wegańska)Strączkowa pasta do kanapek (wegańska) pasta zbożowo-bakaliowa z soczewicą (wegańska) Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska) Drożdżowa pasta do chleba (ovo-wege) Oliwkowa pasta do chleba (wegańska) Zupa z soczewicy z zasmażką i chlebem (wegańska) Pasta z soi i włoszczyzny (do chleba) (wegańska) Jajeczno-szczypiorkowa pasta do chleba (bez ograniczeń) Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~kayama 2012-07-05 16:49:39.356