
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:5 dag drożdży
pół szklanki mleka (zwykłego lub roślinnego) 3 szklanki mąki 15 dag tłuszczu trochę soli do posmarowania: woda lub białko jajka do posypania: gruba sól, mak, sezam lub kminek Przygotowanie:
Wyrobić ciasto, dać mu wyrosnąć. Zrobić z niego cienkie wałeczki, posmarować je białkiem (w wersji wegańskiej wodą), posypać grubą solą lub innymi dodatkami, upiec na blasze.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2001-10-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: batory, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() ![]() Nowe komentarze:
Hej.. jak długo je piec ?
~Sandra 2012-12-29 00:04:16.769 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Paluszki słone z czekoladą (wegańska)Paluszki "rybne" z tofu (wegańska) Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem (lakto-wege) Płatki-paluszki z sezamem lub makiem (wegańska) Křupavé slané preclíky - chrupiące słone precelki (lakto-wege) Nagie pierożki (paluszki) gryczane z grochem (wegańska) Paluszki (krokiety) z Silden, z pieczarek i kaszy kukurydzianej (wegańska) Kostki tofu w słonym karmelu i sezamie (wegańska+miód) Pikantne paluszki z kaszy/ryżu z warzywami (bez ograniczeń) Taralli - słona przekąska z włoskiej Apulii (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2012-12-29 11:29:18.492