7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 litr dobrego rosołu (nota bene jak ktoś uważa, że z kostki jest dobry to może być z kostki), 1 duża cebula, 1 kromka kwaśnego razowego chleba, 1 goździk, gałka muszkatołowa, curry, imbir.
Przygotowanie:Cebulę pokroić, usmażyć i wrzucić do rosołu, kromkę chleba również obsmażyć i chlup do rosołu. Teraz trzeba to gotować tak długo, aż się chleb i cebula rozgotują. Acha, do tego gotowania trzeba dodać 1 goździk. Przetrzeć przez sito i przyprawić gałką, curry i imbirem.
Wskazówki i uwagi:Do tego można podać kruche słone paluszki.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2001-10-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: batory, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska)Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska) Aromatyczny dip/ chutney morelowy (z imbirem i goździkami) (wegańska) Zupa ze śliwek z cynamonem i goździkami (lakto-wege) Smażone cebulowe krążki curry (wegańska) Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege) Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege) Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń) Korzenna zupa cebulowa. (wegańska) Zupa cebulowa na winie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |