7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Puree z ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem

Zupełnie niebanalne :) Uwielbiam takie kombinowane puree. Jest pyszne, ciekawe i kolorowe :)

Średnia ocena: [4.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki
koperek - sporo
rzodkiewka - sporo
mleko sojowe lub inne
oliwa lub olej, najlepiej zimnotłoczony
sól
pieprz
ew. delikatna musztarda (nie za dużo)

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować, rozgnieść na puree. Dodać oliwę/olej i mleko żeby uzyskać luźną, nie za gęstą konsystencję. Doprawić solą, pieprzem i ew. musztardą.

Koperek i rzodkiewki umyć. Koperek posiekać (część odłożyć do przyozdobienia), rzodkiewki zetrzeć na tarce. Zmieszać z puree. Przyozdobić odłożonym koperkiem.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2001-09-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: inspirowałam się pomysłem Agi z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń)
Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (wegańska)
Puree z ziemniaków z ogórkiem i musztardą (wegańska)
Ziemniaki (puree) ze szczypiorkiem i cebulką (wegańska)
Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem (lakto-wege)
Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska)
Ziemniaki rozgrzewające - puree z kiszoną kapustą (wegańska)
Tłuczne ziemniaki z marchewką - kolorowe puree (wegańska)
Ziemniaki pieczone w aromatycznej oliwie (z czosnkiem, koperkiem i innymi przyprawami) (wegańska)
Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas