7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ogórki konserwowe przerobione na ostro



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 słoiki ogórków konserwowych (np. Krakusa)
1 łyżeczka ostrego chilli (ja używam 2-3, ale zalecam rozwagę, chyba że nie chcecie, coby inni podjadali ;)
1 łyżka kuminu
2 łyżki czerwonej słodkiej papryki
opakowanie kolendry
duża główka czosnku
3-4 łyżki octu

Przygotowanie:

Zalewę z ogórków wlać do garnka. Dodać przyprawy, posiekany (lub zmiksowany) czosnek i ocet, zagotować.

Ogórki pokroić wzdłuż i ściśle ułożyć w słoiku. Zalać zalewą. Czekać - po trzech dniach można podjadać, a po 7, jeśli coś zostanie, będą gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Krakusy, bo mnie najbardziej smakują. Jedyne ryzyko, to żeby ogórki nie zrobiły się kapcie. Krakusy się nie robią.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-09-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Marek Drabik, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ogórki konserwowe (wegańska)
Ogórki na ostro - w papryce (na zimę) (wegańska)
Ogórki konserwowe powalające na kolana (wegańska)
Fasolka z konserwowym groszkiem w pomidorach na ostro (wegańska)
Sos Ragu przerobiony na wege (wegańska)
Ogórki małosolne (wegańska)
Kiszone ogórki (wegańska)
Przerobiona czekolada z płatkami róży i ziarnkami kardamonu (wegańska)
Ogórki w zalewie curry (wegańska)
Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas