7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Mleko lub śmietanka kokosowa ze świeżego kokosa

Dalej idąc: można dodać soku ananasowego i masz pina-coladę bezalkoholową.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

orzech kokosowy
woda

Przygotowanie:

Środek kokosa bardzo drobno posiekać ręcznie albo w robocie kuchennym. Dodać tyle wody, żeby przykryć wiórki. Zagotować, odstawić na kilka godzin. Odcedzić na sitku - postarać się wycisnąć jak najwięcej płynu. Operację można powtórzyć co najmniej raz lub dwa.

Można dodać mniej wody i wtedy się ma śmietankę kokosową.

Mleko/śmietankę należy przechowywać w lodówce. To, że będzie się rozdzielać na 2 frakcje - woda na dole, kokosowy krem na górze - jest całkowicie naturalne. Bardzo łatwo się z powrotem łączą pod wpływem wyższej temperatury.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu Lilibell555 z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mleko sojowe o smaku kokosa lub wanilii (wegańska)
Mleko kokosowe (wegańska)
Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska)
Mleko kokosowe lub owsiane do kawy i innych zastosowań (nie warzy się!) (wegańska)
Śmietanka do capuccino (lakto-wege)
Śmietanka owsiana 10% (wegańska)
Mrożona tajwańska herbata ze śmietanką (lakto-wege)
Mleko sojowe (wegańska)
Mleko sezamowe (wegańska)
Mleko słonecznikowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas