7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:duża cukinia lub kabaczek
cebula czosnek sól pieprz inne przyprawy troszkę oleju sporo przecieru/pasty pomidorowej Przygotowanie:Posiekaną cebulę wymieszać z czosnkiem, przyprawami, odrobiną oleju i sporą ilością przecieru pomidorowego - żywe pomidory nie będą wystarczająco intensywne w smaku i całość będzie zbyt płynna, ma to być farsz, a nie zupa..
Odciąć cukinii końcówkę ("głowę"), wydrążyć nożem te wszystkie farfocle z pestkami. Nadziać cukinię, zatknąć jej końcówkę z powrotem na miejscu. Wsadzić do formy keksowej, posmarować pastą pomidorową lub rozrzedzonym koncentratem, oblać troszkę olejem z patelni. Przykryć folią i upiec aż będzie miękka.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-10-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krysia Thompson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege)Dżunken czyli faszerowana cukinia w sosie pomidorowym (wegańska) Cebule faszerowane granulatem sojowym z grzybami, na pomidorowym dywaniku (wegańska) Cukinia faszerowana na ostro (wegańska) Pomidorowe roladki z cukinii (wegańska) Cebula faszerowana ryżem z grzybami (bez ograniczeń) Cukinia al'a Mizia - faszerowana warzywami i kuskusem (lakto-wege) Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska) Bardzo ładne cebule faszerowane warzywami z boczniakami (wegańska) Cebule faszerowane kuskusem z pomidorem i szczypiorkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
na patelni podsmazam cebulę,pomidory ,czosnek,dodaje troszczeczke koncentratu i przypraw-majeranek,sol,pieprz,kminek.potem dodaje do tego ryz (najchetniej brazowy)lub kaszę juz ugotowaną i chwile podsmazam ,dodaje sos sojowy i nadziewam tym cukienię.czasami daje jeszcze pieczarki,groszek,granulat sojowy .
ukladam papier do pieczenia na blachach ,ukladam cukinię i wkładam do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i pieke okolo 40 minut az cukinia będzie mięciutka :)
A ze cukinię mam swoja to robie to czesto :) Rowniez polecam bardzo Patisony do faszerowania :)
ja pieke jedna blaszke patisonow ,drugą cukin i czasami papryke i naprawde pycha :)
OpenWorld 2011-08-11 13:36:13.484