7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jarzynka z kapusty włoskiej, papryki i marchewki
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/4 włoskiej kapusty
3 papryki, po 1 z każdego koloru 1 mała ostra papryczka 3 marchewki mały por cebula zielona pietruszka sól pieprz jarzynka ew. odrobina koncentratu pomidorowego Przygotowanie:Kapustę siekamy, paprykę kroimy w kostkę (z ostrej papryczki dokładnie usuwamy nasionka, bo to one są najostrzejsze). Marchewki i pora kroimy w paseczki, cebulę w talarki. Wszystkie warzywka dusimy w niewielkiej ilości wody aż będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką, można dodać odrobinę koncentratu pomidorowego.
Wskazówki i uwagi:Przerobione na wege.
Podajemy np. z soczewicą - moczymy ją w wodzie (ok. 1 godz.), następnie gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-10-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AniaJ.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka Oli z kapusty, papryki i marchewki z sosem czosnkowym (wegańska & RAW)Jarzynka z młodej duszonej marchewki (bez ograniczeń) Marynowana jarzynka z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego (wegańska) Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska) Surówka z białej kapusty i marchewki (wegańska & RAW) Kotlety z kapusty kiszonej i marchewki (ovo-wege) Soja zapiekana z kapustą włoską (ovo-wege) Zupa z kapustą włoską i soczewicą (wegańska) Zupa ziemniaczana z kapustą włoską (wegańska) Surówka czerwcowa z kapusty pekińskiej, papryki i pomidorów (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
sunflower_ren 2011-09-27 21:27:05.028