7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:margaryna
1 szkl. cukru kryształu 5 łyżek wody 2,5 szkl. mąki 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe 1 litr mleka 1,5 kg jabłek (kwaśnych) Przygotowanie:Margarynę zagotować z cukrem i 5 łyżkami wody. Gdy masa wystygnie, dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia i olej.
Obrać jabłka, pokroić je w plastry i położyć na 1/2 części ciasta. Ugotować budynie. Gorącym budyniem zalać jabłka. Na to położyć drugą część ciasta. Piec ok.40 min. w 180 st. C (ja piekę trochę dłużej).
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-10-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Anna Siudakiewicz
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Placek z jabłkami i budyniem (wegańska)ciasto z budyniem "rafaello" (lakto-wege) Wegańskie ciasto z budyniem i galaretką (wegańska) Ciasto owsiane z jabłkami (wegańska+miód) Ciasto ucierane z jabłkami (bez ograniczeń) Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska) Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska) Ciasto greckie z orzechami i jabłkami (ovo-wege) Ciasto amarantusowe z jabłkami (sypane) (lakto-wege) Pyszne ciasto z jabłkami i bakaliami (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2008-02-29 00:00:00.0