7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Deser cytrynowy królewskiMaciej: "Jak ktoś czuje, że grypa zaczyna mu wchodzić w kości, to polecam ten deser jako antygripinę..."
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:4 duże cytryny
2 żółtka 5 łyżek miodu Przygotowanie:Dokładnie umyte i sparzone cytryny osuszyć, przekroić na pół, łyżeczką wyjąć miąższ, usunąć pestki. Miąższ zmiksować, przetrzeć przez sito, przełożyć do rondelka, wymieszać z miodem i żółtkami. Rondelek ustawić na garnku z gotującą się wodą (w kąpieli wodnej) i ubijać sos na parze, aż do zgęstnienia.
Podawać na zimno lub na gorąco, w wydrążonych połówkach cytryn.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-10-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Maciej
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Królewski deser jogurtowy z granatem i czekoladą (wegańska)Mrożony deser cytrynowy (ovo-wege) BIGOS KRÓLEWSKI (na Wigilię i nie tylko) (wegańska) Lukier królewski "na budyniu" (bez białka i żelatyny) (wegańska) Cytrynowa owsianka (wegańska) Twarożek cytrynowy (lakto-wege) Babeczki cytrynowe (wegańska) Winegret cytrynowy (wegańska) Babka cytrynowa (wegańska) Słodki deserek (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |