7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa cieciorkowa z sokiem warzywnym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

400 g suchej cieciorki
włoszczyzna bez kapusty
1 l soku warzywnego (np. Fortuna)
4 ząbki czosnku
sól
oliwa lub rzepakowy zimnotłoczony
posiekana nać pietruszki

Przygotowanie:

Cieciorkę namoczyc przez noc. Na drugi dzień odlać wodę, w której się moczyła ciecierzyca i przepłukać. Zalać wodą. Postawić, posolić, dać listka laurowego. Po pół godzinie gotowania dodawać jarzyny (w całości), cebulkę opalić na ogniu, też dodać i gotować wszystko jeszcze godzinę. Cieciorka ma być miękka. Gdy wszystko już będzie ugotowane zalać zupę sokiem warzywnym, wlać oliwy/rzepaku (ja daję ze 3-4 łyżki), zmiażdżony czosnek. Zagotować. Podawać posypane natką pietruszki.

Wskazówki i uwagi:

Można zrobić też wersję pomidorową dodając albo 1 kg pokrojonych/zmiksowanych pomidorów albo 1 l soku pomidorowego.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-10-26 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa grzybowa delikatnie zakwaszona sokiem z cytryny (lakto-wege)
Pomidorowa zupa-krem z sokiem z pomarańczy (lakto-wege)
Kremowa zupa szpinakowa z sokiem z cytryny (lakto-wege)
Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i sokiem z limonki (wegańska)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Surowa zupa warzywna (wegańska & RAW)
Zupa warzywna z ryżem (wegańska)
Zdrowa zupa warzywna na chłodno (wegańska & RAW)
Sałatka cieciorkowo-porowa (wegańska)
Burgery cieciorkowo-fasolowe ze słonecznikiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas