7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z tofu, fasolki i papryki

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

220 g tofu wędzonego
1 puszka fasoli (najlepiej czerwonej)
1 zielona papryka
1 mała cebula

sos:
1 cytryna
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka tymianku
szczypta ostrej papryki
1/4 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Przygotować sos: wymieszać razem utartą skórkę i wyciśnięty sok z cytryny, oliwę i przyprawy.

Tofu, paprykę i cebulę drobno posiekać. Dodać odsączoną fasolkę, sos, wymieszać i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-07-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka Polsoi
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z czerwonej fasolki i tofu (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasoli, ogórka kiszonego, papryki i pomidora (lakto-wege)
Sałatka kawalerska - z fasolki, pieczarek, papryki i ogórków konserwowych (wegańska)
Zapiekanka z fasoli, dyni i papryki (lakto-wege)
Paputof - pasta z tofu i papryki (wegańska)
Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki (wegańska)
"Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska)
Sałatka z grillowanej czerwonej papryki i fety (lakto-wege)
Pikantna sałatka z puszek, papryki i jajek (ovo-wege)
Sałatka z pieczonej papryki z jajkiem sadzonym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas