7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 2 osób700 g miąższu dyni
1 cebula 1 czosnek 1 łodyga selera naciowego 1 łyżeczka masła 0,5 szkl. piwa sól pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka pestek z dyni 4 łyżki gęstej śmietany Przygotowanie:Obraną cebulę i czosnek oraz seler naciowy pokroić i zeszklić na maśle. Dodać dynię pokrojoną w kostkę, zalać piwem, przyprawić i gotować pod przykryciem na małym ogniu 20 min.
Pestki z dyni lekko zrumienić na patelni. Zupę zmiksować, dodać śmietanę i posypać uprażonymi pestkami z dyni. Wskazówki i uwagi:Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa krem z dyni (wegańska)Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska) Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska) Zupa piwna 1 (bez ograniczeń) Zupa piwna (bez ograniczeń) Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege) Zupa-krem z dyni, ziemniaków i pora (wegańska) Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |