7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 pomarańcze
2 duże, winne jabłka 2 łyżki startego chrzanu łyżka soku z cytryny szczypta cukru szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie:Starannie umyte pomarańcze przekroić na połowy, ostrożnie, nie uszkadzając skórki wyjąć miąższ i pokroić go na drobne kawałki. Obrane jabłka utrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny i przyprawić szczyptą cukru, soli i pieprzu.
Utarte jabłka i miąższ pomarańczowy wymieszać z chrzanem i tym nadzieniem napełnić połówki wydrążonych pomarańczowych miseczek.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Nadziewana pomarańcza czyli sałatka owocowa z selerem, rodzynkami i pistacjami (lakto-wege)Pościła, czyli ser z jabłek (wegańska) Sałatka z selera, jabłek i rodzynek (lakto-wege) Sałatka rzymska - z cykorii i pomarańczy (lakto-wege) Miszmasz owocowy czyli przecierana zupa z przewagą gruszek, jabłek i śliwek (lakto-wege) Sałatka z jajka i cykorii z sosem chrzanowym (bez ograniczeń) Sałatka z selera, jabłek i rodzynek ze śmietaną (wegańska) Sałatka owocowa pomarańczowa z granatami (wegańska & RAW) Sałatka Santiego z melona pepino i pomarańczy (wegańska & RAW) Sałatka Gibraltar - z kapusty pekińskiej i pomarańczy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |