7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola z grochem i czosnkiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka czerwona (ugotowana) - szklanka lub puszka
fasolka flageolet (ugotowana) - szklanka lub puszka
200 g grochu w połówkach, ugotowanego, ale nie rozgotowanego ;)
cebula

3-4 ząbki czosnku
2 łyżki oleju sojowego
sok z cytryny
sól
pieprz
+ estragon do posypania

Przygotowanie:

Fasolki (te puszkowe - po opłukaniu) wymieszać z grochem, cebulę posiekać. Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z olejem, sokiem cytryny, solą i pieprzem. Całość posypać świeżym estragonem.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja dodaję do tego jeszcze pieczarki marynowane
autor anonimowy 2002-04-19 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z grochu aromatyczne, z majerankiem i czosnkiem (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Fasolka szparagowa smażona z czosnkiem (wegańska)
Sałatka z fasolki i kukurydzy z cebulą i przesmażonym czosnkiem (wegańska)
Sałatka z fasoli z ogórkiem, czosnkiem i żółtym serem (lakto-wege)
Fasola - pasta z pomidorem, czosnkiem i zieleniną (wegańska)
Fasolka szparagowa po grecku (duszona z czosnkiem i natką) (wegańska)
Pasta z białej fasoli z czosnkiem i pieprzem z zalewy (do kanapek) (wegańska)
Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska)
Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas