
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:4 duże papryki
1 szkl. ugotowanego ryżu 1 cebula 330 g tofu naturalnego lub z ziołami 3 łyżki oleju do smażenia 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki sól do smaku Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 180°C. Papryki wydrążyć i oczyścić z nasion. Cebule posiekać, tofu rozkruszyć widelcem.
Cebulę i tofu przesmażyć 5 min. na oleju, dodać ryż, koncentrat pomidorowy i przyprawy, całość smażyć jeszcze 2 min. dokładnie mieszając. Papryki napełnić farszem, ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze i zapiekać przez 20-30 min.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażan faszerowany ryżem z mieszanką chińską i papryką (wegańska)Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege) Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska) Papryka faszerowana tofu z prażonym słonecznikiem (wegańska) Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagową (lakto-wege) Papryka faszerowana ryżem z marchewką i groszkiem, pieczona w pomidorach (lakto-wege) Papryka faszerowana soją (ovo-wege) Papryka faszerowana cukinią (wegańska) Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska) Tofu duszone w pomidorach z papryką, podawane z kaszą lub ryżem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
papryka robila sie nie 20-30 min, ale godzine... chyba lepiej piec w wyzszej temperaturze.
wyszlo calkiem calkiem, choc nie skrajnie rewelacyjne. sadze ze to raczej wina kiepskiej kucharki ;-) i trzeba ja lepiej doprawić. niemniej wszyscy zjedli ze smakiem. choć co niektorzy (wojtek) ze smakiem zjedli farsz, a papryke z marudzeniem, ale tak to już jest ;-)
patrycccja 2000-08-14 00:00:00.0