7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 duże papryki
1 szkl. ugotowanego ryżu
1 cebula
330 g tofu naturalnego lub z ziołami
3 łyżki oleju do smażenia
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
sól do smaku

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180°C. Papryki wydrążyć i oczyścić z nasion. Cebule posiekać, tofu rozkruszyć widelcem.

Cebulę i tofu przesmażyć 5 min. na oleju, dodać ryż, koncentrat pomidorowy i przyprawy, całość smażyć jeszcze 2 min. dokładnie mieszając.

Papryki napełnić farszem, ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze i zapiekać przez 20-30 min.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-07-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka Polsoi
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

do tofu naturalnego dodalam troche ziol i szczypiorek. oprocz tego wiecej koncentratu (bo uwielbiam pomidorowe rzeczy) i trochę pieprzu bo ustalilismy, ze go brakuje.
papryka robila sie nie 20-30 min, ale godzine... chyba lepiej piec w wyzszej temperaturze.
wyszlo calkiem calkiem, choc nie skrajnie rewelacyjne. sadze ze to raczej wina kiepskiej kucharki ;-) i trzeba ja lepiej doprawić. niemniej wszyscy zjedli ze smakiem. choć co niektorzy (wojtek) ze smakiem zjedli farsz, a papryke z marudzeniem, ale tak to już jest ;-)
patrycccja 2000-08-14 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażan faszerowany ryżem z mieszanką chińską i papryką (wegańska)
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska)
Papryka faszerowana tofu z prażonym słonecznikiem (wegańska)
Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagową (lakto-wege)
Papryka faszerowana ryżem z marchewką i groszkiem, pieczona w pomidorach (lakto-wege)
Papryka faszerowana soją (ovo-wege)
Papryka faszerowana cukinią (wegańska)
Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska)
Tofu duszone w pomidorach z papryką, podawane z kaszą lub ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas