7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Brukselka duszona w sosie pomidorowymPodawać np. z ryżem ugotowanym na sypko.
Średnia ocena:
[3.3333333333333335
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:150 g brukselki
50 g cebuli łyżeczka oleju/ oliwy do smażenia łyżka mleka zwykłego lub roślinnego łyżka koncentratu pomidorowego Przygotowanie:Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać brukselkę, podlać niewielką ilością wody z mlekiem i dusić ok. 10 min.
Wywar z brukselki rozmieszać z koncentratem pomidorowym. Brukselkę polać sosem pomidorowym. Wskazówki i uwagi:Do tej ilości potrzeba 50 g ryżu (waga przed ugotowaniem).
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brukselka duszona w marchewce (wegańska)Brukselka z porem duszona (wegańska) Kasza jęczmienna duszona w sosie pomidorowo-selerowym (wegańska) Pyszna brukselka z pieczarkami w kremowym sosie z nerkowcow (wegańska) Duszony kalafior, brukselka, żółta fasolka szparagowa z prażonym sezamem (wegańska) Brukselka z porem i suszonymi pomidorami w sosie z mleka kokosowego (wegańska) Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kasumi90 2013-12-06 14:29:00.511