
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ryż z krótko smażonymi warzywami w stylu chińskim
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
|
Podobne wg nazwy:Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska)Risotto z groszkiem ze smażonymi warzywami (wegańska) Tofu z warzywami w stylu indyjskim (wegańska) "Światłowody" z warzywami w stylu egzotycznym (wegańska) Nudle z warzywami w tajskim stylu (wegańska) Makaron sojowy w jajku ze smażonymi warzywami (bez ograniczeń) Ostra sałatka z makaronem, smażonymi warzywami i ciecierzycą (wegańska) Makaron chiński z warzywami (po zabrzańsku) (wegańska) Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska) Tofu z warzywami 5 smaków (na sposób chiński) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Wyszło super! Te różnorodne aromaty, w tym, trawy cytrynowej. Pycha :)
Generalnie jednak zminimalizowałam obróbkę ciepną. Przede wszystkim nie obgotowywałam wcześniej kalafiora - po co dodawać sobie pracy :o Czosnek i chili wrzuciłam na zimny olej - inaczej się spalą zamiast oddać aromat. Później kalafior, obsmażyłam chwilę, dodałam odrobinę wody i trzymałam do jej odparowania - kalafior już był miękkawy. Reszta warzyw razem z grzybami, 5-6 min., do tego "sos" i już tylko chwila, żeby trawa cytrynowa nie straciła aromatu. Plus trochę soli dla smaku.
Jedna rzecz, której się dziś nauczyłam: długo moczone shiitake tracą smak... :/
patrycccja 2011-11-17 18:03:13.239