7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
olliebollenLuiza Groeneveld: Zycze smacznego wszystkim, ktorzy sprobuja zrobic ulubione sylwestrowe jedzonko Holendrow.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1/2 kg maki
400-500 ml mleka 25 gr drozdzy 1 1/2 lyzeczki soli 200 gr rodzynek 3-4 kwasne jablka olej Przygotowanie:-z maki,mleka,drozdzy i soli zrobic ciasto i zostawic do wyrosniecia;
-w miedzyczasie umyc i wysuszyc rodzynki oraz pokroic jablka w troche wieksza kostke; -do wyrosnietego ciasta dodac rodzynki i jablka i dobrze wymieszac; -w wysokim garnku lub frytkownicy rozgrzac olej; -za pomoca dwoch lyzek formowac z ciasta kulke (przed zrobieniem kazdej kulki umoczyc lyzki w goracej wodzie,dzieki czemu ciasto bedzie sie latwiej zsuwalo) i ostroznie zanurzyc w tluszczu; -piec z obu stron na brazowy kolor; -wyjmowac za pomoca widelca i klasc na papierze pochlaniajacym tluszcz; -podawac na cieplo lub zimno posypane obowiazkowo cukrem pudrem. Wskazówki i uwagi:wychodzi 30 szt.
Swietnie przechowuja sie w zamrazarce,mozna je rozmrazac na dwa sposoby: -w kuchence mikrofalowej (te z kuchenki sa lepsze) -dzien przed spozyciem wyjac z zamrazarki.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:"Luiza Groeneveld"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2007-10-27 00:00:00.0