7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób8 ząbków czosnku
1/2 l mleka i tyle samo wody 2 łyżki margaryny i tyle samo mąki 2 jajka sok z cytryny Przygotowanie:Czosnek obrać, umyć, posiekać na drobno lub rozgnieść, zagotować w mleku połączonym z wodą. Margarynę utrzeć z mąką. Gdy zupa będzie się gotowała, powoli dodawać utartą margarynę z mąką, ubijając zupę trzepaczką. Zdjąć z ognia i dalej ubijać z żółtkami, uprzednio rozbitymi z kilkoma kroplami soku cytrynowego. Gdy zupa będzie dokładnie rozbita, dalej ubijać z białkami.
Wskazówki i uwagi:Zupa czosnkowa jest delikatna w smaku, można ją podawać z groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - wydanie specjalne "Jedzmy zdrowo"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)Zupa czosnkowa 4 (bez ograniczeń) Zupa czosnkowa po portugalsku (ovo-wege) Zupa czosnkowa z koncentratem (wegańska) Zupa cebulowo-czosnkowa z ziemniakami (wegańska) Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege) Zupa cebulowa lub czosnkowa (czeskawiczka) zapiekana w kokilkach (lakto-wege) Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege) Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege) Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege) Zupa czosnkowa na mleku, zaciągnięta jajkiem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |