
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Śmietana z tofuWykorzystywać do wszystkiego, gdzie potrzebna normalna śmietana, włącznie z gotowaniem.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:30 dkg tofu (silk tofu, najdelikatniejsze)
2 łyżki stołowe soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru (lub 1-2 łyżki, jeśli potrzebna jest śmietana do owoców) 1/4 łyżeczki soli Przygotowanie:
Wszystko wrzucić w blender (malakser?), aż uzyska się jednolitą masę. W lodówce trzymać do tygodnia.
Nadesłał(a) ~kasia-felicja,
dnia: 2001-11-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() patrycccja 2001-11-09 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chrzan w śmietanie (lakto-wege)Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW) Pory duszone w śmietanie (lakto-wege) Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege) Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege) Kapusta z jabłkami i śmietaną (lakto-wege) Bita śmietana z pomarańczą (lakto-wege) Zapiekanka z kalafiora w śmietanie (lakto-wege) Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege) Brokuły z jogurtem lub śmietaną (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
jest w pełni naturalne, dlatego ma zawsze b. krótką datę ważności, więc nie bardzo da się zrobić zapas.. jedyna jego wada.
jaskrawa 2008-10-10 18:46:04.949