7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 1 osoby1 duży ziemniak
100 g kapusty włoskiej lub białej natka łyżeczka niskokalorycznej margaryny 2,5 łyżki mleka 0,5% 50 g cebuli 0,5 łyżeczki oleju łyżka startego sera cheddar Przygotowanie:Ziemniaka obrać i ugotować.
Piekarnik nagrzać do 175°C. W misce zmiksować ziemniaka, sparzoną i posiekaną kapustę, natkę, margarynę i mleko, odstawić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić, dodać do masy ziemniaczanej. Całość posypać 1/2 łyżki sera i zapiekać 40 min. Po zapieczeniu posypać resztą sera.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska)Zapiekanka z ziemniaków i dyni (wegańska) Zapiekanka wiejska - z ziemniaków i buraków (lakto-wege) Zapiekanka z ziemniaków w zalewie śmietanowej (lakto-wege) Zapiekanka z ziemniaków podgotowanych w mleku (bez ograniczeń) Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków (ovo-wege) Placki z ziemniaka i kiszonej kapusty (wegańska) Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Pizza z kiszoną kapustą i ziemniakami (bez ograniczeń) Zapiekanka z ziemników i kapusty z grzybami (pod beszamelem) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |