
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Cukinie z farszem z białego sera, czosnku i tymianku
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:6 cukinii
80 dag białego sera 1 cebula 12 ząbków czosnku pęczek tymianku 3 jaja 2 łyżki oliwy do zastosowań na gorąco (nie extra vergine) sól pieprz Przygotowanie:
Przygotuj farsz: w miseczce wymieszaj ser, poszatkowaną cebulę, posiekany czosnek, trochę listków tymianku, rozbite jajka i 2 łyżki oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
Przekrój cukinie wzdłuż na 2 równe łódki, usuń z każdej połówki nasiona i miąższ (uważaj, by łódek nie przekłuć). Wypełnij każdą farszem. Do naczynia wlej trochę oliwy, rozłóż łódki i wstaw do gorącego piekarnika (180 stopni C). Zapiekaj ok. 40 min. Podawaj połówki cukinii gorące, posypane listkami tymianku.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Cukinie zapiekane z farszem wielowarzywnym (wegańska)Kotlety z białego sera (bez ograniczeń) Placki z sera białego (bez ograniczeń) Serowiec - zapiekanka z białego sera (bez ograniczeń) Bułeczki z otrąb i białego sera (bez ograniczeń) Farsz do naleśników ze szpinaku i serka ricotta, feta lub sera żółtego (bez ograniczeń) Suszone pomidory nadziewane pastą z białego sera i szczypiorku (lakto-wege) Cukinie faszerowane brokułem z tofu (lakto-wege) Cukinie duszone po toskańsku (z pomidorami) (lakto-wege) Syrop z czosnku na przeziębienie (wegańska+miód) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
sangria 2008-11-16 16:03:49.946