7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smażone panierowane plastry cukinii



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

6 cukinii
3 jajka
sól
pieprz
2 łyżki mąki
12,5 dag tartej bułki
4 łyżki oliwy do smażenia

Przygotowanie:

Pokrój cukinię w plastry. Jajka ubij i posól i popieprz. Cukinię obtocz delikatnie w mące, zanurz w jajkach, a następnie z obu stron obtocz w tartej bułce.

Rozgrzej oliwę na głębokiej patelni i smaż plastry po kilka minut z obu stron, aż będą złociste. Rozłóż je na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posól, podawaj gorące.

Wskazówki i uwagi:

Możesz je dosmaczyć czarnymi oliwkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

po co aż 6 cukinii? 2 by wystarczyły... ale mniejsza z tym ;) Muszę spróbować takiej cukinii.
~Dalena 2012-07-02 09:10:08.257

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Cukinia smażona pod plastrami sera (lakto-wege)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)
Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege)
Panierowana cukinia z żółtym serem (bez ograniczeń)
Plastry cukinii pod pieczarkami duszonymi z pomidorami i czosnkiem (wegańska)
Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege)
Smażone zielone pomidory (klasyczne, panierowane) (wegańska)
Panierowana cukinia z sosem balsamiczno-miętowym (ovo-wege)
Kwiaty dyni/cukinii smażone w cieście naleśnikowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas