7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:6 cukinii
3 jajka sól pieprz 2 łyżki mąki 12,5 dag tartej bułki 4 łyżki oliwy do smażenia Przygotowanie:Pokrój cukinię w plastry. Jajka ubij i posól i popieprz. Cukinię obtocz delikatnie w mące, zanurz w jajkach, a następnie z obu stron obtocz w tartej bułce.
Rozgrzej oliwę na głębokiej patelni i smaż plastry po kilka minut z obu stron, aż będą złociste. Rozłóż je na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posól, podawaj gorące. Wskazówki i uwagi:Możesz je dosmaczyć czarnymi oliwkami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Cukinia smażona (plastry) (wegańska)Cukinia smażona pod plastrami sera (lakto-wege) Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege) Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege) Panierowana cukinia z żółtym serem (bez ograniczeń) Plastry cukinii pod pieczarkami duszonymi z pomidorami i czosnkiem (wegańska) Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege) Smażone zielone pomidory (klasyczne, panierowane) (wegańska) Panierowana cukinia z sosem balsamiczno-miętowym (ovo-wege) Kwiaty dyni/cukinii smażone w cieście naleśnikowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Dalena 2012-07-02 09:10:08.257