7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:6 cukini
1 duża cebula 10 ząbków czosnku 1 pomidor 4 jajka 1/2 l płynnej śmietany tymianek oliwa sól i pieprz Przygotowanie:Cukinie pokrój na talarki, posiekaj cebulę i czosnek. Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż talarki cukini, aby były mięciutkie, cebule i czosnek dodaj na 5 min. przed końcem duszenia. Plasterki osusz na papierowym ręczniku. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Ubij jajka i śmietanę jak omlet, dodaj sól i pieprz. Rozłóż plasterki cukini w naczyniu żaroodpornym, polej jajkami rozbitymi ze śmietaną, dodaj trochę tymianku. Pokrój pomidora w plastry i rozłóż je na wierzchu. Zapiekaj na małym ogniu.
Wskazówki i uwagi:Flan musi być upieczony, ale nie zbrązowiały ani wysuszony. Podawaj na zimno, polany łyżeczką oliwy i posypany świeżo oskubanymi listkami tymianku.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Flan kokosowy (bez ograniczeń)Flan karmelowy lub czekoladowy (bez ograniczeń) Sernik na zimno (lakto-wege) "Sernik" na zimno z morelami (lakto-wege) Tęczowy serowiec na zimno (lakto-wege) Krem brokułowy na zimno (lakto-wege) Kolorowy sernik na zimno (lakto-wege) Zupa szparagowa na zimno (lakto-wege) Cytrynowy grzaniec na zimno (wegańska+miód) Pudding pomidorowy na zimno (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |